Waarom het werk als buschauffeur een vettere baan is?

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging, krijg je weinig prikkels omdat je niet veel te doen hebt of wil je fysiek minder zwaar werk doen? Dan is het beroep buschauffeur misschien wel jouw nieuwe start. Buschauffeur is een uitdagend beroep waarbij er iedere dag op je wordt gerekend. Het is meer dan alleen rondjes rijden om passagiers van A naar B te brengen. Wat dit beroep jou kan brengen? Dat vertellen we je graag!

Je eigen werkplek en baas in de bus

Daar zit je dan, op je eigen werkplek achter het stuur. Want als buschauffeur heb je een hele grote werkplek voor jezelf. Uiteraard vervoer je wel passagiers met je mee, maar uiteindelijk ben jij de baas in de bus! Je krijgt veel vrijheid en de passagiers vertrouwen erop dat ze veilig aankomen op hun bestemming. Jouw passagiers zijn afhankelijk van jou, daarom ben jij als buschauffeur erg belangrijk.

Een baan vol afwisseling

Als buschauffeur is iedere dag anders. Je ontmoet elke dag verschillende mensen en maakt van alles mee. Soms ben je tijdens een rit een luisterend oor voor iemand die het nodig heeft of lig je juist in een deuk om een grappig verhaal. Een baan als buschauffeur is daarom nooit saai!

Balans werk en privéleven

Een groot voordeel is dat je bij veel van onze vervoersmaatschappijen zelf kan bepalen op welke dagen en tijdstippen je beschikbaar bent. Zo weet je van tevoren welke dagen en tijden je werkt en kun je jouw privéafspraken makkelijk plannen. Een erg groot voordeel dus als je bijvoorbeeld ‘s ochtends je kinderen naar school moet brengen of als je boodschappen doet voor je buurvrouw. Zo zorg je voor een goede balans tussen je werk als buschauffeur en je privéleven.

Baangarantie

Je hebt als buschauffeur geen diploma nodig. Wat wel belangrijk is, is dat je in het bezit bent van een rijbewijs B en/of D. Als buschauffeur heb je een grote verantwoordelijkheid om je passagiers naar hun bestemming te brengen. Om met die verantwoordelijkheid om te gaan is een goede opleiding tot buschauffeur noodzakelijk. Maar geen zorgen, wij verzorgen de gehele opleiding mét baangarantie!

Wil jij weten waarom buschauffeur Reynaldo zijn werk zo vet vindt? Lees zijn verhaal hier! Of ben je er al uit en wil je buschauffeur worden, solliciteer direct!