Opleiding

Opleiding Beveiliger

MobiWerk Beveiliging staat voor kwaliteit. Onze vakbekwame beveiligers weten precies wat er van hen verwacht wordt en zijn daardoor in staat om hun belangrijke taak op de beste manier uit te voeren. Ze houden de situatie onder controle met een mensgerichte aanpak, waardoor veel conflicten al op voorhand voorkomen kunnen worden. Om onze beveiligers hier zo goed mogelijk in te trainen en voor klaar te stomen, heeft MobiWerk Beveiliging een eigen opleidingscentrum voor beveiligers. Iets voor jou?

Tijdens de opleiding tot beveiliger word je klaargestoomd om jouw taken als beveiliger goed uit te voeren en leer je op een actieve en praktijkgerichte manier de competenties van een beveiliger. Je volgt theorie- en praktijklessen in ons opleidingscentrum, waar op een interactieve manier via boeken en een online platform les wordt gegeven door onze ervaren instructeurs. Elke week maak je kennis met een nieuwe module. Naast jouw theorie- en praktijklessen ga je ook stage lopen bij MobiWerk als erkend leerbedrijf.

Duur en startmoment 2 - 3 maanden
Opleidingstype MBO-2
Taal Nederlands

Beveiliger worden

Hoe ziet de opleiding eruit?

Als beveiliger is het jouw verantwoordelijkheid het openbaar vervoer, een evenement of een object zo veilig mogelijk te houden. De opleiding besteedt daarom uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte. Hieronder vind je alvast een overzicht van hoe het examentraject eruit ziet.

Theorie

Het theoriegedeelte van de opleiding bestaat uit twee modules en een schrijfopdracht, waarin je onder andere kennismaakt met het strafrecht en je leert welke bevoegdheden een beveiliger allemaal heeft. In het onderdeel ‘Waarnemen’ krijg je twee filmpjes te zien, waarbij je tegelijkertijd kijkt en noteert wat er te zien is. Je schrijft kenmerken op die belangrijk kunnen zijn voor bijvoorbeeld de omschrijving een verdachte of een aanhouding.

Praktijk

Het praktijkgedeelte bestaat uit gemiddeld 400 betaalde stage-uren met circa 30 uur studiebelasting voor het praktijkwerkboek.

Examens

De opleiding tot beveiliger omvat drie theorie-examens en twee praktijkexamens. Na het succesvol afronden van de opleiding wordt jouw groene aspirantenpas omgezet in een grijze beveiligingspas: je bent nu officieel een volwaardige beveiliger!

Studieduur

Het theoriegedeelte neemt gemiddeld twee tot drie maanden in beslag. De duur van jouw stageperiode is afhankelijk van jouw inzetbaarheid. Je dient wel minstens 16 uur per week beschikbaar te zijn voor jouw stage.

Gastheerschap

MobiWerk focust zich tijdens en na de opleiding tot beveiliger vooral op het ontwikkelen van jouw persoonlijke en professionele kwaliteiten. Door de nadruk te leggen op gastheerschap en communicatie maken wij een allround beveiliger van jou!

WAT ONZE KLANTEN VINDEN

Ervaringen

Pascale

Werken als touringcarchauffeur

Als voormalig verkoopster in een luxe modezaak, was touringcarchauffeur worden niet het eerste waar Pascale aan dacht...

Reynaldo

Werken als buschauffeur

Iedere dag ging Reynaldo (22) voor zijn studie Elektrotechniek met de bus naar school en weer naar huis. Tijdens één..