Pascale

Werken als touringcarchauffeur

Als voormalig verkoopster in een luxe modezaak, was touringcarchauffeur worden niet het eerste waar Pascale aan dacht. “Het was mijn vader die uiteindelijk met het idee kwam. Ik vind autorijden ontzettend leuk, maar om bijvoorbeeld taxichauffeur te worden voelde voor mij niet veilig genoeg.” Op aanraden van haar vader ging ze zich oriënteren en kwam zo bij MobiWerk uit. “Ik heb gewoon gebeld om informatie te vragen. Ik stond er vrij blanco in: wilde ik op de tram, of op de bus? Ik had geen idee.”

Ze was er al snel achter dat ze op de bus wilde. “Veel contact met mensen vind ik belangrijk in mijn werk, en daar wil ik graag mee bezig zijn. Zo kwam het dat ik bij MobiWerk binnen liep en werd voorgesteld door Paul als: “Dit is Pascale en ze wil op de bus.” Waarop Wesley me vroeg: “Welke bus?”.” “Je bedoelt welke lijn…?”, vroeg ze zich af. “Bleek dat ik ook nog een keuze moest maken tussen de lijnbus of een touringcar!”

Na een korte uitleg van Wesley was ze er snel uit: touringcarchauffeur zou het worden. “Daar ben je écht met mensen bezig. Bovendien zijn het bijna altijd vrolijke mensen. En je komt nog eens ergens”, lacht ze. “Ik zit nu nergens aan vast, heb nog geen kinderen. Ik ben jong en kan gaan en staan waar ik wil.” Schoolreisjes, een groep Chinese touristen naar Giethoorn brengen, of juist een bekende artiest of mensen van defensie naar hun bestemming brengen; Pascale geniet op voorhand van de avonturen die in het verschiet liggen.

“Je krijgt zoveel positieve energie; van de mensen die je vervoert en je collega’s. Ik kan helemaal mezelf zijn hier.”

Inmiddels is ze trotse bezitter van haar rijbewijs en kan ze volop aan de slag als touringcarchauffeur. In de MobiWerk familie voelt ze zich in ieder geval al helemaal opgenomen. “Het is waar dat er veel mannen werken, maar dat vind ik heel leuk. Je moet tegen een grapje kunnen, maar daarentegen dragen ze me ook op handen”, grapt ze. Toen ze op moest voor haar rijbewijs werd ze via de MobiWerk-app overspoeld met succeswensen. “Normaal voel je je bij nieuw werk een beetje ongemakkelijk, maar hier kom je binnen en voel je je vanaf minuut 1 welkom.”

Bang is ze niet snel: “uiteindelijk is het gewoon een kwestie van doen. Je wordt hartstikke goed begeleid en krijgt je les van twee vaste rij instructeurs. Ik denk echt dat meer vrouwen zouden moeten open staan voor de optie!”

Het grootste compliment dat je volgens haar kan krijgen is wanneer de mensen die ze vervoert na afloop MobiWerk bellen om door te geven dat ze haar graag weer als hun chauffeur willen bij een volgende rit.

Pascale is dus erg blij met haar keuze en de overstap die ze heeft gemaakt. “Bovendien is alles super goed geregeld: je CAO, je pensioen, dat hoor je tegenwoordig ook niet veel meer. Je hebt veel zekerheid: als je je rijbewijs eenmaal hebt, kun je ook op een latere leeftijd weer terug op de bus. Je kunt heel veel kanten op met het rijbewijs, dat was voor mij een reden om deze kans te grijpen.”

Haar advies? “Ga een keer lessen op zo’n bus! Laat je informeren en geef dan je oordeel.”

Lijkt het jou leuk om net als Pascale touringcarchauffeur te worden? Bekijk dan hier onze actuele vacatures!