Milieu- en kwaliteitsbeleid

Samen voor een minimale impact

Ooit je afval willen weggooien in een touringcar en vervolgens een afvalbak aangetroffen waarbij je je afval moest scheiden? Of je koffie in biologisch afbreekbare bekertjes ontvangen van de chauffeur? Voor MobiWerk en haar partners is dit de dagelijkse realiteit.

Je als reiziger thuis voelen in het openbaar vervoer, dat is onze missie. Onze chauffeurs en bestuurders zijn de gastheren en -vrouwen van de bus, touringcar en tram en zorgen daarmee voor meer dan vervoer alleen. MobiWerk streeft daarmee naar kwaliteit, professionaliteit, flexibiliteit en servicegerichtheid. Altijd een stapje meer willen doen dan wat er verwacht wordt is ons streven. Vandaar dat ook innovatie en duurzaamheid belangrijke prioriteiten voor ons zijn.

Reizigers veilig van A naar B brengen is één ding, dat doen op een gastvrije manier waarbij we ook denken aan onze impact op het milieu (en daarmee de leefomgeving) is die kenmerkende MobiWerk-touch die we er graag aan toevoegen. MobiWerk levert immers chauffeurs en bestuurders ‘voor het leven’. Zo geldt #mensenwerk niet alleen binnen het openbaar vervoer, maar ook daarbuiten.

Tijdens de opleiding van onze chauffeurs en bestuurders, maar ook daarna, wordt hier dan ook uitgebreid aandacht aan besteed. Zo maakt onze leverancier rijschool (OIBC) enkel gebruik van Euro 6 motoren en wordt er altijd aandacht besteed aan zuinig rijden. Onze (nieuwe) leveranciers begroeten we regelmatig met de vraag: “wat doet u aan het milieu?” en proberen wij dan ook te inspireren om samen met ons de impact op het milieu te reduceren. Een milieuvriendelijke wagenpark, afvalscheiding, en monitoring van rij-gedrag van chauffeurs zijn dan ook onderwerpen die wij regelmatig ter sprake brengen. Zo maakt ons zusterbedrijf inderdaad gebruik van afvalscheiding in de bussen en hebben we recent een testcase elektrisch rijden verzorgd voor VDL.

Ook de rijopleiding van MobiWerk besteedt uitgebreid aandacht aan het nieuwe rijden. Chauffeurs van MobiWerk leren wat er aangepast kan worden in hun rijstijl om zuiniger te kunnen rijden. Naast een lagere impact op het milieu, levert dit ook brandstofbesparing op voor onze opdrachtgevers. In de jaarlijkse cursus is dit voor MobiWerkers dan ook een terugkerend onderwerp.

Zo zorgen we samen met u en onze MobiWerkers voor onze reizigers, binnen én buiten het openbaar vervoer.

MobiWerk. MensenWerk.