Met regelmaat zijn wij op zoek naar nieuwe mensen. De meest recente vacatures worden als eerste geplaatst op onze website.
Contact
MOBIwerk
Westvlietweg 110
2495 AD Den Haag
T: 070 82 00 567
E: info@mobiwerk.nl

Naam: 
Cindy Jansen
Beroep:
Railbestuurder
Bedrijf:
MOBIwerk

Waarom heb jij gekozen voor het beroep van railbestuurder?

Dat is aanvankelijk best een bijzondere stap geweest. Met mijn MBO-diploma wist ik nog niet de exacte richting. Ik heb een aantal jaar in een snackbar gewerkt, maar eigenlijk was ik op zoek naar een dynamisch beroep. Via een advertentie van MOBIwerk zag ik dat er vraag was naar railbestuurders. Dat leek mij een geweldige uitdaging en kort daarna heb ik gesolliciteerd.

Welk traject heb je vervolgens bewandeld?

Na een aantal gesprekken en de nodige testen ben ik gestart met de opleiding. In dit traject krijg je ontzettend veel informatie. Niet alleen de verkeersveiligheid komt aan bod, maar ook leer je alles over het railvoertuig zelf. Wat je moet doen bij storingen, bijvoorbeeld. Met een oefenmeester krijg je praktijkles. Hij leert je pas echt het vak geeft je diverse tips en trucs die je later kan gebruiken.

Kan iedereen bestuurder van een railvoertuig worden?

Dat is lastig. Ik denk het eigenlijk niet. Je moet natuurlijk een passie hebben voor dit vak. Daarnaast is het geestelijk een pittig beroep. Je moet alert zijn en anticiperen op van alles en nog wat. En stiptheid is heel erg belangrijk. Maar het is echt de mooiste baan die ik mij kan voorstellen. 

Hoe zou je MOBIwerk willen typeren als organisatie?

Ik heb een hele goede band met MOBIwerk. De medewerkers zijn oprecht en ze willen je echt helpen.